Volg ons op

Warm & kordaat: dat zijn wij!

https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2024_08_27_1f3ca88c-c137-4c4b-a457-123207aada93

Onze school voert nu al 3,5 jaar een intensief beleid om de leertijd te verhogen. We zetten duidelijke lijnen uit, stellen hoge verwachtingen aan onze leerlingen en ondersteunen onze collega’s sterk in de toepassing ervan. We haalden onze inspiratie bij Tom Bennett (UK) en ontvingen ook al de immer enthousiaste Gert Verbrugghen (NL, Thomas More).

En onze schoolbrede aanpak levert op: onze leerlingen zijn meer in orde, meer op school en het levert ook een voordeel voor ons personeel op: dat zien we in een volledig leerkrachtenteam bij de start van het schooljaar!

Zoals Gert Verbrugghen het stelt:

“Vroeger waren er ook baldadige kinderen. Dat is niet veranderd. Wat mensen doen als ze ergens binnenkomen, is kijken hoe anderen zich gedragen. Aan die cultuur passen ze zich aan. Dat geldt ook voor leerlingen die een school binnenstappen. Het is dus cruciaal dat scholen een duidelijke cultuur hebben die voor álle leraren en leerlingen geldt. Dat is het probleem nu heel vaak: elke leerkracht heeft zijn eigen afspraken en gewoontes. Zo werkt het dus niet. Iedereen moet dezelfde routines hebben, anders ben je kansloos.”

Onze directeur, Cathy De Raes, is ontzettend trots op de stappen die we met ons TAL-team jaar na jaar zetten!

Lees hier het artikel uit Het Nieuwsblad van 28/08/2024

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240827_94991027